Fortsätt till huvudinnehållet
Unga relationer föreläser

Var femte ungdom har varit utsatt för våld i sin relation

Under tisdagen hade vi besök av föreläsare från stiftelsen 1000 Möjligheter till Hedemora. De höll viktiga föreläsningar för både ungdomar och yrkesverksamma som möter unga. Dagen finansierades av Brå och är en del av kommunens brottsförebyggande åtgärdsplan för att öka kunskapen om våld och minska utsattheten.

Föreläsningarna för gymnasieelever handlade om hur våld kan se ut, hur vanligt det är, vad som kännetecknar bra och dåliga relationer, samt kopplingar till populärkultur och destruktiva normer. De diskuterade också vägen framåt med ömsesidiga och hållbara relationer.

För yrkesverksamma som möter unga belystes hur vanligt våld i ungas parrelationer är, hur det kan se ut, faktorer som främjar tidig upptäckt och insatser för både utsatta och utövare.

1000 möjligheter driver Ungarelationer.se som är en nationell stöd- och kunskapsplattform för att motverka våld i ungas partnerrelationer. Här kan unga upp till 20 år få stöd, oavsett om de är utsatta för våld, själva utsätter någon eller är en vän till någon som är utsatt eller utsätter någon annan.

Du som förälder hittar mer information här: https://ungarelationer.se/foralder/

Du måste acceptera kakor för att kunna visa detta innehåll
Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2024-10-09