Fortsätt till huvudinnehållet
Vasahallens simhall

Simhall, gym och bastu stängt (uppdaterat)

Två personer som varit i Vasahallen har konstaterats smittade av badhusfötter. Nu har stängningen utökats till att omfatta även dusch, gym och bastu.

Det är en åtgärd för att kunna göra en grundlig städning av samtliga utrymmen. Nu görs en desinficering av hela det avstängda utrymmet, säger Michael Gustavsson, simhallsföreståndare.

Provtagning av badvattnet har gjorts och har skickats för analys. Provsvaret förväntas vara klart till mitten av veckan.

Föreningsverksamhet som är i sporthallarna är inte påverkade av stängningen. De använder andra omklädningsrum och andra ytor i lokalerna.

Vad är badhusfötter?

Det är en inflammation i foten som innebär påtaglig smärta, svullnad och klåda. I regel uppkommer symtomen timmar efter ett badhusbesök. Symtomen orsakas av en bakterie, Pseudomonas aeruginosa, som finns naturligt i vatten och jord. Bakterien tar sig oftast in genom fotsulan, orsakar smärta och svullnad. Barn kan vara extra utsatta. Troligtvis för att deras hud på fotsulorna är tunnare och mer lättangripen än hos vuxna.

Vad görs nu?

Vi tar det säkra före det osäkra och hanterar detta som att det är konstaterat fall av badhusfötter. Vi vill att simhallen ska kunna öppnas så snart som möjligt och därför har stora delar av simhallen redan börjat desinficeras. Efter att svar på vattenprov ges kommer vi att veta mer när vi åter kan öppna hallen.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2023-09-12