Fortsätt till huvudinnehållet
Kristina Backlund, Hedemora Energi, inspekterar ett par elskåp.

Framtid och dåtid på elskåp

Tillsammans med Hedemora Energi har vi sökt och fått pengar för att piffa upp ett antal elskåp i kommunen. Hälften av skåpen kommer att visa Hedemoras historia och den andra hälften en vision av framtiden.

De historiska skåpen kommer att prydas av svartvita foton som visar hur staden såg ut kring förra sekelskiftet. För ”framtidsskåpen” tar vi hjälp av ungdomar som får i uppdrag att fantisera fram sin vision av morgondagens Hedemora.

– Vi hoppas att projektet ska leda till mindre klotter då elskåp ofta är särskilt drabbade, samt att det ska bidra till en trevligare stadsbild, säger Märta Brandts, ANDTS och brottsförebyggande samordnare i kommunen.

Kristina Backlund, marknadschef på Hedemora Energi, är glad att elskåpen på ett bättre sätt kan vara med och göra kommunen ännu lite trevligare.

– Vi ser fram emot resultatet, säger hon.

Projektet genomförs med stöd från Brå. Ungefär ett 20-tal elskåp kommer att folieras, beroende på hur långt pengarna räcker. Hedemora, Långshyttan, Vikmanshyttan och Garpenberg kommer att få ta del av projektet, som genomförs under hösten 2023.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2023-09-22