Fortsätt till huvudinnehållet
Har du hjärterum för en till? Familjehem och jourhem

Finns det hjärterum för en till?

Har du vad som behövs för att ta emot och inkludera ett barn eller en ungdom i din familj och är nyfiken på vad det innebär att vara jourhem eller familjehem?

Hedemora kommun bjuder in till en informationsträff där vi berättar hur det fungerar att vara jourhem och familjehem den 30 mars klockan 18.00 i kommunhuset Tjädern.

Jourhem och familjehem har en ansvarsfull uppgift som handlar om att ge trygghet

Familjer som väljer att öppna upp sina hem med värme och trygghet för en till bidrar till att göra stor skillnad för barn och unga. Nu behöver kommunen fler som har den möjligheten.

Att vara jourhem handlar om att emot ett barn eller en ungdom som behöver flytta akut. Under tiden barnet bor i jourhemmet utreder socialtjänsten omständigheterna för att se vad som är bäst för barnet långsiktigt.

Ett familjehem ska ge barnet en mer stadigvarande trygghet under en längre period och kanske under större delen av barnets uppväxt.

Det är en ansvarsfull uppgift att ta hand om ett barn i en särskilt utsatt situation och den som ansöker om att bli familjehem ska ha ett ordnat liv för att kunna ge den trygghet som ett barn behöver, säger Michaela Grönvalls, enhetschef inom individ och familjeomsorgen på Hedemora kommun.

I övrigt kan familjehem se väldigt olika ut. Det kan vara familjer med andra barn, ensamstående eller familjer utan barn. Det viktigaste är att det finns plats, både i form av utrymme och kärlek.

Informationsmöte

Tid och plats

30 mars klockan 18.00.

Kommunhuset Tjädern, Hökargatan 6. Ingången ”nere” mot Vasahallen.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2023-03-27