Fortsätt till huvudinnehållet
Bandet klipps vid invigningen av öppenvården Stinsens nya lokal.

Stinsen klipper bandet till nya lokalen

Stinsen, kommunens öppenvård, bygger ut verksamheten. På flera sätt. Det har varit invigning av den nya lokalen i stationshuset. Men det söks också efter en till alkohol- och drogterapeut.

Det innebär att det ska bli tre terapeuter i stället för två som det är idag. Då finns det bättre möjligheter att tillgodose de ökande behoven. Enhetschef Sara Pommer är stolt över den nya lokalen och den verksamhet som kommunen bedriver på öppenvården Stinsen.

Behandlarna har hög kompetens och Stinsen är en verksamhet som är uppskattad av Hedemoraborna, säger Sara Pommer, enhetschef.

Stinsens verksamhet finns redan i stationshuset, den har idag hela övervåningen. Men med tiden har det blivit trångt i lokalerna. Verksamheten växer och blir större, det är fler som söker sig till Stinsen för att få stöd med sin beroendeproblematik.

Det har börjat bli trångt som det är. Nu är det gruppverksamhet, enskilda samtal med klienter, kontor och fikarum på ett och samma ställe. Det gör att det ibland blir dåligt med utrymme. Det kommer bli väldigt bra nu när gruppverksamheten får en egen lokal, säger Jessica Roos, alkohol- och drogterapeut.

Marsipantårta med Stinsen skrivet.

Stinsens grupplokal med fåtöljer i ring runt ett bord och en whiteboard på väggen.
Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2023-10-26