Fortsätt till huvudinnehållet
Firande studenter

Var med och skapa en trygg skolavslutning!

Skolavslutning och studenten är några av de tillfällen då många unga riskerar att komma i kontakt med alkohol. Tillsammans kan vi göra skolavslutningen till ett fint minne för alla!

Trygga vuxna

Polisen, personal från kommunen och nattvandrare kommer att finnas på plats på stan under kvällen. Vi ser gärna att många vuxna rör sig ute. Ett gemensamt uppstartsmöte hålls på Friagården klockan 19.  Varmt välkommen dit!

Även om du inte har möjlighet att vara med på mötet är vi väldigt glada om du är ute och rör dig på stan. I Sveaparken finns fika för både unga och vuxna under kvällen.

Socialarbetare
Kommunens socialarbetare Hadi och Jens kommer att finnas på stan under kvällen. Du kan nå dem när som helst under kvällen om du ser något eller undrar något.
Hadi: 076-8840854
Jens: 073-8545216

Tips till vårdnadshavare

För dig som förälder är det extra viktigt att se till att din tonårings firande inte slutar på fel sätt. Se till att vara tillgänglig för samtal inför skolavslutningen. Diskutera alkohol och säkerhet. Samverka gärna med andra föräldrar så att ni är fler som har koll. Bestäm en tid när ditt barn ska vara hemma och håll kontakt med andra föräldrar. Var också uppmärksam på hur alkohol förvaras hemma – vi vet av tidigare erfarenheter att många ungdomar ‘lånar’ hemifrån till sitt drickande.

Att göra för unga under kvällen

Aktiviteter i Sveaparken med Ung i Hedemora
Roliga aktiviteter mellan kl 18-23. Beachvolleyboll, fotboll, kubb med mera. Vi bjuder på fika under kvällen. Kom och häng med oss!

Snacka fritt – ungdomscafé på Sagateatern
Våga Tala bjuder in till ungdomscafé från 13.00 och bjuder på tårta och fika till alla ungdomar som
slutat skolan. Drop-in under eftermiddagen på Sagateatern.

Buss till Gröna Lund – Ung Livsstil
Ung Livsstil bjuder på avslutningsresa till Gröna Lund för alla deltagare som hållit kontraktet och inte använt alkohol, tobak eller droger under tre år. Bussen går klockan 14 från Vasahallen.
Endast föranmälda. Utlottning av körkort och andra priser sker i bussen på vägen hem.

114 14 – Polisens tipstelefon

Om du misstänker att någon langar alkohol till minderåriga, ring polisens tipstelefon 114 14.

Full koll

Webbplatsen ‘Full koll’ ger konkreta tips för att sätta gränser kring alkohol och droger. Kom ihåg: Du är viktig, och ditt nej är viktigt.

fullkoll.se

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2024-06-10