Fortsätt till huvudinnehållet
Kontakt
Servicecenter: 0225-340 00
Organisationsnummer:
212000-2254
Postadress:
Box 201
776 30 Hedemora

Hotell, restaurang och bageri

Lärlingsutbildning, anpassad gymnasieskola

För dig som är intresserad av arbete inom hotell- och restaurangbranschen eller i en livsmedelsbutik. Du kan välja att inrikta din utbildning mot arbete inom restaurang och bageri eller försäljning och service.

Du får lära dig

  • kundbemötande och service
  • att använda stekbord, ugnar och annan köksutrustning
  • hygien vid matvaruhantering
  • att laga förrätter, varmrätter och efterrätter
  • att duka och servera
  • rengöring av köks- och serveringslokaler

Du utbildar dig för att ge bra kundservice och för arbetsuppgifter inom hotell, restaurang och bageri. Du lär dig att förstå kundens behov och önskemål och vilken service du kan ge. Du får prova på arbetsuppgifter som förekommer på ett hotell, i en reception, inom matlagning eller vid servering. Du utvecklar din förmåga att samarbeta och att arbeta självständigt. Du ska kunna planera, genomföra och avsluta arbetsuppgifter med hänsyn till kvalitet, säkerhet, miljö och ekonomi.

Våra inriktningar

Försäljning och service

När du läser försäljning och service är det hantering och försäljning av varor och tjänster samt marknadsföring som är i fokus. Du får lära dig att använda material, utrustning, administration och metoder som används inom handel. Du får även kunskaper om olika livsmedel och dess användningsområden samt hur man tar hand om dem på ett hygieniskt sätt. En viktig del i programmet är service och bemötande.

Programfördjupning, 700p

  • Handel – 100p
  • Mat och butik 1 – 100p
  • Mat och butik 2 – 100p
  • Administration 1 – 100p
  • Administration 2 – 100p
  • Hem- och konsumentkunskap – 100p
  • Digital kompetens – 100p

Restaurang och bageri

När du läser restaurang och bageri är det matlagning, bakning och servering som är i fokus. Du får lära dig olika metoder och tekniker som används på ett bageri, matlagningsmetoder och utrustning som används i köket, dukning och servering samt hur man sköter det hela på ett hygieniskt och miljömässigt sätt.

Programfördjupning, 700p

  • Bageri 1 – 100p
  • Bageri 2 – 100p
  • Matlagning 1 – 100p
  • Matlagning 2 – 100p
  • Administration 2 – 100p
  • Hem- och konsumentkunskap – 100p
  • Digital kompetens – 100p

Gymnasiegemensamma ämnen, 900p

Engelska 100p
Estetisk verksamhet 100p
Historia 50p
Idrott och hälsa 200p
Matematik 100p
Naturkunskap50p
Religionskunskap50p
Samhällskunskap50p
Svenska/svenska som andraspråk200p

Programgemensamma ämnen, 600p

Bageri- och konditorkunskap100p
Hotell100p
Livsmedel- och näringskunskap100p
Måltids- och branschkunskap200p
Service och bemötande 100p
Programfördjupning700p

Individuellt val, 200p

Trafikantkunskap100p
Service och bemötande100p
Gymnasiearbete100p

Kontakt

Kommunens servicecenter hjälper dig vidare för kontakt med den anpassade gymnasieskolan.

Servicecenter: 0225-340 00
Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2024-03-08