Fortsätt till huvudinnehållet
Förskolan Kristallen med trädgård

Hedemora satsar och Kristallen växer

Förskolan Kristallen i Hedemora ska byggas ut. Två avdelningar ska bli fem och verksamheten ska öka från 74 barn idag till 125. Byggprojektet börjar nu och planen är att det ska vara klart om ett år.

Byggföretaget väntar på besked om byggstart för Kristallen, men markarbetet har så smått redan satt igång. Med sin stora gård är Kristallen den förskola som har bedömdes ha bäst möjligheter för en större tillbyggnad och den befintliga byggnaden ska byggas ut åt fyra håll med tre nya avdelningar.

Förskolans rektor ser positivt på att Kristallen växer.

Det kommer säkert att bli lite rörigt under bygget, men med tillbyggnaden kommer vi kunna använda lokalerna som helhet på ett bättre sätt, säger Petra Forsberg rektor på förskolan. Stora förskole-enheter är inget konstigt. Det handlar mer om hur man gör bra verksamhet av det.

Nu när vi får så många fler barn anpassar vi verksamheten efter det, med utgångspunkt i vad som blir bäst för barnen. Det handlar om både rutiner och indelningar, inne och när vi är ute på gården, säger Petra.

Under hela arbetet med ombyggnationen ska förskolans verksamhet vara igång som vanligt. Förskolan byggdes 2014. Små anpassningar vid angränsande väggar och någon dörr behöver göras, men i övrigt kommer Kristallens befintliga delar att beröras av ombyggnaden. Projektet beräknas vara klart i december 2023.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2022-12-12