Fortsätt till huvudinnehållet
Collage med årets pristagare av Hedemora kommuns ledarpris och miljöstipendie.

Hönsans framtid och Beatrice Myrzell prisas av kommunen

På decembers kommunfullmäktige tilldelades Hönsans framtid kommunens miljöstipendium för föreningens arbete med att utveckla sjön Hönsan som natur- och aktivitetsområde.

Årets ledarpris delades ut till Beatrice Myrzell för hennes engagemang som ledare inom den växande idrottsklubben Hedemora handboll.

Prissumman är 10 000 kr per pris.

Årets kulturpris brukar också delas ut på decembers fullmäktige. Det delades inte ut nu utan det sker på kommunfullmäktige i januari.

Hönsans framtid tilldelas kommunens miljöstipendium

Motivering:
Genom årets miljöstipendium vill miljö- och samhällsbyggnadsnämnden uppmärksamma Hönsans framtid som med sitt starka engagemang och ideella arbete gjort det möjligt för kommunens invånare att ägna sig åt aktiviteter som främjar folkhälsan på såväl sommar som vinter

Beatrice Myrzell, Hedemora handboll, tilldelas kommunens ledarpris

Motivering:
Med den glöd, entusiasm och känsla som hon tar sig an uppdraget som ledaren för killar och tjejer födda 2011/2012 – det har jag aldrig tidigare sett.  Hon är inkluderande, inspirerande och motiverande.

Här kan vi prata om en vuxen förebild för våra barn och också den ”kompis” som man törs berätta för om något inte är bra. Hon ser varje barn och ungdom och är intresserad av vad de har att berätta.

Beatrice är en problemlösare och idéspruta och försöker verkligen skapa gemenskap.

Saknas det en ledare i något annat lag så ställer hon alltid upp eller om någon behöver råd eller stöd.

I den lilla kommunen och i den lite trötta föreningen har hon verkligen varit en av de som verkligen kämpat för att hålla den vid liv och nu vill jag säga att det blivit liv och lek i föreningen!

Hon är inte enbart fantastisk för alla ungdomar som vill spela handboll hon jobbar också för att ta med andra ungdomar i ledaruppdraget så de ska få känna på och inspireras till att bli ledare i framtiden.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2022-12-19