Fortsätt till huvudinnehållet
Deltagarna i Seniorkul hösten 2023

Nu startar Seniorkul

Nu drar Seniorkul igång i Hedemora. Vid tjugo tillfällen under hösten ska ett gäng glada seniorer få prova på olika roliga aktiviteter, allt ifrån golf och ridning till padel och dans.

Seniorkul pågår under tio veckor i höst och innebär att man träffas två gånger per vecka för att prova på olika aktiviteter. Varje vecka är det en ny aktivitet i en ny förening. När de tio veckorna gått har man förhoppningsvis hittat en aktivitet som vill fortsätta med.

Under hösten deltar tjugo seniorer. Man får endast delta i Seniorkul under en ”termin”, så i vår är det tjugo nya som får chansen. På måndagen den 4 september träffades höstens grupp för ett uppstartsmöte i Tjädernhuset.

– Jag är ganska nyinflyttad i Hedemora och tänkte att det kunde vara sätt att träffa lite folk, säger Claes Schönqvist som tycker listan på aktiviteter ser rolig ut. Jonny Hedberg håller med, med viss reservation för ridningen.
– Det var en del saker jag aldrig har testat, och det var lite därför jag anmälde mig. Men den där hästen skulle jag vilja träffa först, skrattar Jonny.

På uppstartsmötet fick varje deltagare utföra några enkla tester för att se deras nuvarande fysiska förmåga. När de 10 veckorna gått görs testerna om för att se om det blivit någon utveckling.

Seniorkul startade som ett pilotprojekt i Smedjebacken 2022. Sedan dess har även Borlänge och Rättvik hakat på och nu är det alltså Hedemoras tur.

Jonny Hedberg och Claes Schönqvist
Jonny Hedberg och Claes Schönqvist

Vill du också vara med i Seniorkul?

Är du 65+ och vill vara med med i Seniorkul i vår? Det finns plats för 20 deltagare.

För mer information och anmälan, kontakta idrottskonsulent Sofie Landqvist: sofie.landqvist@rfsisu.se.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2023-09-06