Fortsätt till huvudinnehållet
Band klipps av vid invigning

Nya demensboendet Rosen invigdes

I slutet av augusti stod sex nyrenoverade lägenheter klara på Munkbohemmet som utgör den nya demensavdelningen Rosen. Igår var det dags för invigning av boendet för personal men framför allt för Rosens nyinflyttade.

I och med utökningen till fler boendeplatser finns det idag 140 lägenheter för äldre i Hedemora kommun. 42 av dessa lägenheter är anpassade för personer med demens och är en del av äldreboendet Norden. Sedan augusti finns nu även sex boendeplatser på Munkbohemmet.

Vi ser ju på sikt att behovet av boendeplatser kommer att öka utifrån att vi blir allt äldre och att demensdiagnoserna blir vanligare ju äldre vi blir, säger Carina Lundgren som är avdelningschef för äldreomsorgen.

Med den nya demensavdelningen Rosen har vi den balans mellan behov av boende och antal lägenheter som behövs i kommunen just nu. Men det kan ändra sig ganska snabbt.

Och utökningen med fler platser fortsätter. Redan i juni beräknas att ytterligare fem platser är iordningställda för att kunna erbjuda personer med demensdiagnos att flytta in på Norden, till avdelningen Hjalmar.

Band klipps av vid invigning
Äldreomsorgens avdelningschef invigde Rosen med hjälp av en av Rosens nyinflyttade med klassisk bandklippning. Gänget firade sedan med alkoholfritt och snittar. Foto: Peter Lantz
Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2022-11-24