Fortsätt till huvudinnehållet
Alejandro Torres Menchaca och Sebastian Lysén

Våga tala, våga vara dig själv!

I samarbete med Maria från föreningen VÅGA TALA, bjuder UNG I HEDEMORA in till en eftermiddag där vi tar upp sexualitet, relationer och utmaningar i samhället till att våga vara sig själv.

Vi tar upp HBTQ, historia, bakgrund och egna erfarenheter! Viktiga ämnen som rör oss alla.
Kom och avsluta eran dag tillsammans med oss!  ALLA är välkomna, ung som vuxen/gammal.

Vi fortsätter eftermiddagen/kväll för dem som vill på fritidsgården för frågor och mingel med snacks!

Datum: Fredag 25/8

Tid: Fika och mingel 14:30-15:00, Föreläsning 15.00-16.30

Plats: Vasateatern, Hedemora

Vi bjuder på fika till alla men för att få en smörgås krävs föranmälan: ungihedemora@hedemora.se senast 23/8. (Gäller de 50 första anmälda)  Föreläsningen är kostnadsfri.

Föreläsare

Alejandro Torres Menchaca – En skådespelare och författare från Mexico som växte upp i en konservativ och katolsk familj som gjorde det utmanande att vara sig själv. Han flyttade till USA när han var 21 och började studera på en prominent teaterskola och lovade sig själv att våga vara sitt genuina jag. Han kom ut som homosexuell när han var 26 och utmanade både sin familj och sin bakgrund när han började leva fullt ut.

Sebastian Lysén – En evenemangsproducent och före detta dansare och modell som växte upp med stora drömmar i en liten stad. Med en öppensinnad familj utmanades han med sina egna åsikter om homosexualitet när han som 15-åring kom ut som bisexuell.

De är idag gifta och sprider medvetenhet om utmaningar som gör det svårt för unga att våga vara sig själva, bekväma i sin identitet och läggning.

Vi berör grundfakta om HBTQ+ inklusive historia och bakgrund, våra egna erfarenheter, idéer om hur en kan ”veta” eller ”lära sig” om sig själv och sin egen identitet och läggning. Vi diskuterar hur samhället och externa faktorer kan påverka ens åsikter och uppfattningar om HBTQ+ och en själv. Vi lyfter också olika sätt att vara en supporter och bra vän för den som utforskar sin identitet.

Logga Ung i Hedemora
Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2023-08-22