Fortsätt till huvudinnehållet
Polisen på scenen i Vasateatern

Polisen pratade gäng och droger i Vasateatern

På tisdagskvällen samlades ett hundratal föräldrar i Vasateatern för att lyssna på polisens föredrag om Gängsnacket, drogtrender och vejping. Det bjöds på många tips och råd.

Några tips vill vi lyfta extra:

  • Du är viktig som förälder. Prata med ditt barn om narkotika, alkohol och tobak. Ta upp frågan tidigt och berätta var du står. Var tydlig med att du inte vill att ditt barn ska dricka alkohol eller använda narkotika.
  • Forskning visar att förälders förväntningar och förhållningssätt har betydelse och kan vara en viktig skyddsfaktor.
  • Ta kontakt med andras föräldrar, prata ihop er och rör er ute i ungdomsmiljöer på kvällar och helger.
  • Tveka inte att ta kontakt med professionella vid oro.

En fråga som är högaktuell är förstås gängvåldet och hur de kriminella gängen rekryterar barn och unga, överallt i landet. Gängsnacket är ett material framtaget av Länsstyrelsen med svar på många av de funderingar man kan ha som förälder. Och förstås konkreta råd. Gängsnacket finns på flera språk.

Här kan du läsa mer om Gängsnacket

Polisen gav också en kort dragning av lokala drogtrender bland unga. Där lyftes bland annat illegal försäljning av elektroniska cigaretter/vejp.

Under kvällen fanns representanter på plats från Centrala Elevhälsan, Ungdomsstödjare, Socialarbetare och öppenvården Gnistan och berättade om sina verksamheter. På minglet efteråt fanns också Ung Livsstil och presenterade vad de gör.

Stort tack till alla som var på plats – både föräldrar och medverkande!

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2024-03-20