Fortsätt till huvudinnehållet

Trygghetsvandring i centrala Hedemora 3 maj

Den 3 maj tittar vi närmare på platser som kan kännas otrygga i centrala delen av Hedemora. Välkommen att följa med Hedemora kommun, Hedemorabostäder och lokalpolisen på en trygghetsvandring!

Det här är den andra vandringen vi genomför av fyra planerade trygghetsvandringar under året. Boende, näringslivsidkare och andra berörda blir inbjudna att följa med på vandringarna.

Vi träffas klockan 18.00 på kommunhuset Tjädern, ingång entrén ”nere” mittemot Vasaliden.

Varmt välkommen!

Varför gör vi det här?

Målet med trygghetsvandringarna är att skapa en bättre och tryggare omgivning. Att känna sig otrygg och rädd kan begränsa oss mer än vi tror. Det kan till exempel påverka var vi går och vill vistas vissa tider på dygnet, eller vilka aktiviteter vi deltar i och hur vi umgås med andra människor. Trygghet i närmiljön kan rent av påverka hur vi mår direkt eller indirekt.

Under vandringen tittar vi på ett område och pratar om vilka trygga och otrygga platser som finns där, samt vilka insatser som kan göras för att det ska upplevas tryggare.

De parter som träffas får chans att utbyta tankar. Boende och verksamma i området, samt andra berörda kan lämna sina synpunkter och idéer vidare till kommunen och Polisen.

Läs mer om våra trygghetsvandringar på kommunens webbplats.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2023-11-02